Δελτίο Τύπου 10/11/2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ & ΒΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
Δωρεάν εμβολιασμός όλων των ανασφάλιστων παιδιών από άπορες οικογένειες που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής μας.

Μια ακόμη σημαντική δράση προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες, προωθεί το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, το οποίο λειτουργεί από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Αφορά στο συντονισμένο δωρεάν εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών  άπορων οικογενειών, που φοιτούν στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής αλλά και παιδιά μεταναστών. Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο έχει εγκριθεί ως ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Ηρακλείου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, διαπιστώθηκε ότι από το σύνολο των 800 παιδιών που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου, 340 είναι πλήρως ή μερικώς ανεμβολίαστα. Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, προμηθεύτηκε 300 εμβόλια, προσφορά της Βιομηχανίας Φαρμάκων Vianex του Ομίλου Γιαννακόπουλου.

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού φορέων στο πλαίσιο έναρξης του εμβολιασμού. Παρών ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και Πρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου κ. Ανδρέας, ο οποίος  ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Ομίλου Γιαννακόπουλου, κ. Γιώργο Δολαψάκη, για την προσφορά των εμβολίων. Επιπλέον, ο Σεβασμιότατος απεύθυνε ευχαριστίες στην οικογένεια Μιλτιάδη Καράτζη για τη δωρεάν προσφορά 200 εμβολίων για τον ίδιο σκοπό.

Στη σύσκεψη, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης τους παρισταμένους·  Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, τον Υπεύθυνο του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη με το Διοικητικό Συμβούλιο, τους Διευθυντές των Σχολείων της περιοχής, υπηρεσιακούς παράγοντες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τον υπεύθυνο ιατρό κ. Αντώνιο Χρονάκη, το Διευθυντή Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου κ. Λάμπρο Χατζηαδάμ με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του,   καθώς και οι εθελοντές που στελεχώνουν τις δομές του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου.

            Μετά το πέρας της σύσκεψης ξεκίνησε η πρώτη μέρα του εμβολιασμού των μαθητών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στους 17 μήνες λειτουργίας του έχει προσφέρει το πολύτιμο εθελοντικό του έργο σε περισσότερες από 11.000 περιπτώσεις οι οποίες αφορούν σε δωρεάν ιατρική περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις, χορήγηση γνωμάτευσης για τη διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων, αλλά και δωρεάν παροχή 17.000 σκευασμάτων φαρμάκων, ενώ   ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε δράσεις που αφορούν στα παιδιά των ομάδων των αθλητικών σωματείων της περιοχής.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αρκαλοχωρίου στο τηλέφωνο 28913 41163 σε ώρες λειτουργίας 17:00 – 20:00.
Εκ του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου

IMG_20141110_112629 IMG_20141110_120050 IMG_20141110_120432